Krantenartikels

2de Provinciale Dames A  : Kerdavo Avelgem – Waregem  3 – 0

Op speeldag 4 kwam Waregem op bezoek, een ploeg die als 3e in 3e provinciale naar 2e promoveerde.
In principe moest dit een logische overwinning worden voor Kerdavo.
En dat werd het ook.
In set 1 hadden onze dames weinig moeite met Waregem dat onder onze  sterke opslagdruk in receptie volledig onderuit ging.
In 18 minuten werd met 25-8 de klus geklaard .
Set 2 vertoonde eenzelfde beeld . Waregem probeerde wel maar Kerdavo won ook deze set vrij makkelijk met 25-14.
Ook in deze set was onze service het sterkste wapen.

Set 3 was dan weer naar goeie slechte gewoonte een moeilijke set.
Concentratieverlies bij Kerdavo  liet Waregem in de wedstrijd komen. Kerdavo stapelde de fouten op en zo konden de bezoekers tot 15-15 gelijke tred houden.
Dan vonden onze dames het toch tijd om de puntjes op de i te zetten en spijkerden een 25-20 op het bord.
Kortom, een verdiende overwinning maar het was er ééntje op ervaring en techniek .

Sprankelend volleybal werd er niet echt opgediend.

2de Provinciale Dames A  : Gullegem – Kerdavo Avelgem 0 – 3

Voor onze 2e verplaatsing , trokken we naar Gullegem, een sporthal waar we goede herinneringen aan hebben.
Daar realiseerden we vorig seizoen immers het behoud in 2e provinciale.

In de voormatch gaven onze meisjes alvast het goede voorbeeld door met 1-2 te winnen.

En het goede voorbeeld werd opgepikt.
Gullegem scoorde het eerste punt, maar een tweetal kill blocks van Ellen D en een goeie opslagreeks van Frone zorgden voor een 2-6 voorsprong.
De Gullegemse coach probeerde via time outs de machine te doen stokken, maar via 5-12 en een sterke opslagbeurt van Sophie stoomden we door naar een 13-25 setwinst.

Set 2 startte rommelig , Gullegem hield tot 6-6 gelijke tred , maar moest daarna het hoofd buigen voor een gewoon sterker Avelgem.
Net als de vorige weken zagen we een goeie prestatie van libero Gillian, die Lise toeliet om goed te verdelen.
Ook Joke , die in de loop van de set Lise kwam aflossen, mag terugblikken op een geslaagde invalbeurt en kon oa een paar keer Ashley goed in stelling brengen.
Uiteindelijk rijfden we relatief makkelijk de set met 12-25 binnen.

En dan kwam na 2 makkelijke sets de moeilijke 3e set .
We hadden al de hele match moeite met de korte opslagzone van het Gullegemse veld , vandaar een aantal opslagmissers .
Plots gingen we echter ook een paar keer receptioneel in de fout, terwijl Gullegem dan weer alle registers opentrok.
Nu was het Bart die diende in te grijpen en via time outs bij 9-4 en 15-10 én een dubbele wissel  het tij probeerde te keren .
Gelukkig lukte dit  ook. Julie ruimde in het achterveld heel veel op en Ine voegde wat buskruit aan haar kanon toe .
Fien wou niet achterblijven en zorgde er via een ferme dakgoot mee voor dat de kloof werd gedicht en er uiteindelijk met 19-25 werd gewonnen.

Opnieuw een driepunter dus en vooral de leuke vaststelling dat als er een tandje moet worden bijgeschakeld , onze dames dit ook met veel inzet en plezier doen.

2de Provinciale Dames A  : Wielsbeke B – Kerdavo Avelgem 0 – 3

Kerdavo mocht voor zijn openingsmatch op bezoek bij Wielsbeke B.
Van meet af aan lieten onze Avelgemse dames er geen twijfel over bestaan dat ze voor een driepunter waren gekomen.
Wielsbeke werd onmiddellijk bij de keel gegrepen en kwam nooit onder de (opslag)druk uit.
Tussenstanden als 5-12, 8-14 spreken boekdelen en mondden uiteindelijk uit in 10-25 setwinst.

In set 2 kregen we hetzelfde spelbeeld.
Een geconcentreerd Kerdavo hield Wielsbeke in de opslagtang , maakte heel weinig fouten in de opbouw en werkte goed af.
Via 6-12 en 12- 22 stoomden onze dames door naar een 2e setwinst met duidelijke 13-25 winstcijfers.

In de 3e set verliep het wat stroever.
Bij Kerdavo was de focus misschien een tikje minder , niet onlogisch na 2 makkelijke sets ,en Wielsbeke gooide alle stress van zich af.
De youngsters van Luc Beke konden via sterke opslagen en verzorgd volley gelijke tred houden tot 15-15 .
Toen schakelden onze meer ervaren dames het nodige  tandje bij en diende Wielsbeke met 19-25 het hoofd te buigen.

Een sterke seizoensopener van  Kerdavo, en dit met een goeie focus en team spirit

Zomerstage 2019 La Roche

Moederdag Ontbijtactie 2019